iulie 20, 2010

"Vanatoarea de fotografii" - The real deal!


Ideea era simpla: ne intalnim cu cateva persoane, facem cateva echipe, le inarmam cu indicii si le trimitem prin cateva colturi ale Bucurestilor, locuri alese de noi, pentru a fotografia din perspective personale si a invata sa priveasca orasul.

Evident insa, dupa cum zicea si Murphy, cand ai un plan bine stabilit, nu va iesi asa.

Din fericire pentru noi, a iesit mai bine! A iesit de 2, de 3, de 5 ori mai bine decat ne asteptam. 
De ce? Pentru ca a venit multa lume. Au fost 42 de participanti, impartiti in 14 echipe de cate 3 oameni. Intr-adevar, traseul a durat mai mult decat ne asteptasem, cu vreo 2-3 ore mai mult, sa fim sinceri, dar asta era intreaga idee: nu doar sa stai sa faci poze la intamplare cu 2-3 lucruri si sa treci mai departe, ci sa observi tot ce e in jur, sa gasesti unghiuri si perspective noi, sa incerci si sa vezi ce iti iese. Si chiar au iesit lucruri impresionante, din punctul nostru de vedere.

Pentru toti cei care nu au avut ocazia sa participe (stim cateva persoane entuziaste care n-au mai apucat sa ajunga sambata in Gradina Icoanei!), dar si pentru cei care abia au auzit de "Vanatoarea de fotografii", va prezentam una dintre cele mai frumoase zile din cate ne-a fost data ocazia sa traim :)

Totul a inceput timid, dis de dimineata. Majoritatea si-ar fi dorit sa doarma intr-o sambata dimineata, dar pentru cativa... lucrurile nu au stat tocmai asa.






Ne-am aducat cu mic si cu mare... de la 13 ani si pana peste 30 si ne-am grupat frumos, ordonat. Poate unii putin cam reticenti...
S-au impartit sticlele de apa (Multumim Pepsi Romania!). Un concurent hidratat este unul fericit! Impreuna cu brosurile si doua cookies gatite cu dragoste de noi, Banda Foto, cu o seara inainte. S-au dat pana si indicatii, ca asa-i frumos. 




Iar lumea a plecat linistita la drum... Aici s-a rupt putin filmul, dar pentru un account cat mai detaliat al traseului ne-am bazat pe prietenii nostri de la Teen Press in vreme ce ne-am lasat concurentii sa zburde linistiti. Gasiti fotografii de pe traseu AICI.

Intre timp, intr-un taram indepartat, Maria-ilustratoarea-noastra, invata sa mearga pe bicicleta. Nu i-au trebuit decat 20 de minute! 

Dar sa revenim. Traseul a mers lin de la Gradina Icoanei, prin sufletul orasului (zona Universitate), pana in Cismigiu si apoi a ajung intr-un al treilea parc: Izvor. Pe cearsafuri. Am fost niste picnicari perfecti, iar cookies au fost un succes!


Am distrat pana si cainii!






Si toata lumea s-a bucurat de cate o sticla de Pepsi

Da, TOATA lumea...

Serios!

Au fost ore lungi, dar frumoase si vremea a tinut cu noi. Stiti cum se spune ca pentru fotografii e mai bine sa fie cerul plin de nori? Ei, cu siguranta pentru distractie pica mai bine soarele, iar noi am avut parte de o sambata absolut perfecta cand a venit vorba de vreme. 




In cele din urma s-a ajuns si la partea palpitanta. Concurentii si-au ales fotografiile pentru concurs si le-au varsat cu mic cu mare in laptopul nostru. Mda, asta a fost faza dureroasa... 






Sa zicem ca a cam durat putin...

Cam mult...
Dar cand ne-am trezit, Frumoasa adormita isi gasise Printul, si noi castigatorii!

Locul 1- a revenit Echipei 7 (Grigore Diana, Iacomir Diana, Iankovzky Cristian)

Locul 2- a revenit Echipei 6 (Ioana Ana-Maria, Tătuţă Andra, Marin Andra) 

Locul 3- a revenit Echipei 4 (Iulia Andreea, Arsene Victor, Tudorache Florin)

Cu ocazia asta, a premierii, dorim sa multumim enorm: Diverta, USBmania, National Geographic si Decat o revista.

Iar in cazul in care erati curiosi cum arata Banda foto in afara lumii benzii desenate... Iata-ne in echipa completa:

Si-am incalecat pe-o sa... si ne-am mai vedea! CURAND

Speram ca v-a placut!

7 comentarii:

CherryPie spunea...

Drăguţ... dar, când vedem pozele câştigătoare?

Banda foto spunea...

Urmatorul post asta va contine! :)

Anonim spunea...

ziceti ca ati distrat cainele ala? ca eu vad ca e tras de urechi in toata regula! :))) Felicitari ptr vanatoare! P.S M-a distrat fata "Laviniei"!

Banda foto spunea...

Zambea cainele, pe cuvant de onoare! :D

Unknown spunea...

Yeah, baby!

Prima editie a Vanatorii = succes!

Felicitari baieti si fete pentru initiativa si la mai mult, mai mare, mai des, mai...ce sa mai!

Ne revedem la urmatoarea vanatoare!

sykeye@deviantart.com spunea...

Eu fix sambata am avut ceva de facut,altfel va insoteam,pt ca imi suradea ideea. Sper sa mai realizati curand un astfel de eveniment,ca sincer,sunteti singurii cu idee de photo-walk in tara noastra. (cel putin,organizata)

sykeye spunea...

"sykeye.deviantart.com" pardon