noiembrie 30, 2010

Minute de Fotografie. Fotografia "Street

Dragilor și dragelor, iată că este din nou Marți, ceea ce nu poate însemna decât un alt episod din seria Bandei Foto, Minute de Fotografie. De data aceasta am fost PE stradă să filmăm (și dăm un cookie celui care ghicește unde eram).

Iată sfaturi, tips-uri, do-s-uri și don't-uri ale fotografiei de stradă, atât din perspectiva noastră cât și a câtorva din prietenii noștri de pe facebook.




noiembrie 29, 2010

Mini-vanatoarea - Rain

A venit, a venit toamna... sau iarna dar parca e vara, cine mai stie ca tot cald este. Cu toate astea ne-am gandit noi ca mai si ploua din cand in cand. Si pentru ca ne place acest fenomen am zis sa va provocam la un nou concurs. Vrem de la voi cele mai creative fotografii cu si despre ploaie pe care noi sa le premiem cum stim mai frumos.
Asadar pana duminica 12 decembrie ora 00:00 asteptam de la fiecare concurent in parte cel mult 3 fotografii trimise pe adresele noastre de contact: gmail si facebook.
successs la fotografiere si aveti grija sa nu intrati la apa

noiembrie 28, 2010

Episodul 4, partea a 3a

In care Banda gaseste o metoda ingenioasa de a scapa de "piratul" care le facea probleme




Diverta organizeaza - Van(z)atorul de Cultura - editia a 6a


Iata dragilor ca deja asistam la niste lucruri cosistente si consecvente din partea prietenilor de la Diverta. Este vorba de Van(z)atorul de Cultura, practic evenimentul emblematic al Diverta, care a ajuns la a 6a editie :)

Spectacolul emblema al Divertei a ajuns deja la a 6-a editie.
Leon Magdan ne incanta inca o data cu un seminar interactiv de cultura generala, duminica, 28 noiembrie , la ora la care v-am obijnuit -18.30 , de data aceasta in Diverta Bucuresti Mall ( in Vitan )

P.S- la acest spectacol vii inteligent,pleci cunoscator!


noiembrie 26, 2010

Minute de Fotografie. "Rebuturi" (Bloopers)

Astăzi ne-am decis să postăm primele „rebuturi” ale „Minutelor de Fotografie”. Ce sunt rebuturile (blooper-ele)?

E simplu. Sunt momente amuzante pe care le-am prins la filmări, momente care nu au intrat în filmările finale. Dar deja vorbim prea mult.

Vizionare plăcută!



P.S.: I'M BATMAAAN! (Pentru cei care nu stiu, uitati-va la Big Bang Theory)

Diverta organizeaza - Atelier de clovni

Nu, nu este vorba despre clovnii pe care ii vedem zilnic pe strada, care se fac de ras, ci despre clovnii aceia haiosi si draguti si colorati si pe care multi fotografi ni-i prezinta in alb-negru, o abordare mereu interesanta. Iata ce ne-au spus cei de la Diverta:

Diverta te invita la cel mai tare atelier de clowni din oras. I-ai vazut de atatea ori la circ si te-ai intrebat cum le reusesc toate trucurile? Acum le poti afla secretele.
Atelierul are loc in Diverta Plaza Romania, sambata 27.11.2010 , incepand cu ora 18.30.


P.S - eveniment este recomandat zambaretilor intre 0.1 si 100 ani.



noiembrie 25, 2010

Castigator Mini-vanatoarea peisajelor

A fost greu... Am analizat, clasificat, votat si in cele din urma am stabilit care este fotografia castigatoare. Fotografia aceasta este de vis - "dream-ish" cum ar spune autoarea. Loredana a reusit sa surprinda acel fuzzy feeling indragit de membrii BandeiFoto.
Felicitari.
Nota informativa: mini concursurile de vanatoare fotografica organizate de BandaFoto dureaza exact 2 saptamani de la data anuntarii concursului incepe la ora 00:00 in ziua in care a fost anuntat si se termina la ora oo:00 peste fix 2 saptamni. Asta daca mai erau nelamuriri :)

Multumim participantilor care sunt in numar tot mai mare si va dormi successss la realizarea fotografiilor dorite

noiembrie 24, 2010

Diverta organizeaza - Atelier de dezvoltare personala

Te-ai gandit vreodata la ce esti bun? Care sunt "skill"-urile tale? Ce cariera poti avea? Daca esti bun de ceva? Iata ce ne-au spus cei de la Diverta:

Diverta va invita la un nou workshop de dezvoltare personala. Vei invata cum sa accesezi succesul
impreuna cu dr. Nicoleta Svarlefus ( Harta Vietii, Antena 2). De regula, noi ne raportam la succes ca la un
rezultat pe care nu-l avem, dar a carui asteptare ne ofera promisiunea ca, atunci cand il vom atinge, vom
fi fericiti. Acest workshop iti poate oferi o noua perspectiva asupra succesului, un nou unghi din care
sa-l privesti. Poti incepe sa constientizezi ca ai succes deja, doar ca nu-l vezi. Primul pas este sa schimbi
modul in care il privesti. Iar asta va aduce tot mai mult succes in viata ta.

Vino si acceseaza succesul la workshop-ul "Acces la Succes !

Diverta Plaza Romania

Joi,25.11.2010

Ora 19.30

Intrarea este libera!


noiembrie 23, 2010

Minute de Fotografie. Interviu cu Ionut Cojocaru

Iată, am ajuns la a 4a săptămână de când am început proiectul cu „Minute de Fotografie”, așa că ne-am gândit să facem ceva special. Iată primul nostru interviu, cu Ionuț Cojocaru. Dacă vă e greu să înțelegeți ce au spus Rareș sau Ionuț, e mai jos transcrierea interviului și promitem ca de data viitoare să avem un microfon bun :)










Rares: Deci, Ionut. Spune-ne cate ceva despre tine: de unde ai pasiunea asta pentru fotografie? Care a fost primul tau aparat?
Ionut: Pasiunea am descoperit-o de ceva timp. in timp ce eram la facultatea de arhitecturea. Acolo s-a intamplat sa am si priomul meu aprat foto. Pe parcurs, am renuntat si la Facultatea de Arhitecturi si am inceput sa ma axez mai serios pe fotografie.

R: Am vazut ca ai facut un an la Arhitectura si te-ai lasat. De ce? Ce s-a schimbat?
I: Am considerat ca nu ma incadram in decor si am zis sa nu pierd cativa ani buni doar pentru, sa zic asa, un hobby cum era la inceput. si am renuntat.

R: In opinia ta, care tip de fotografie ti se potriveste cel mai bine? Care iti place, care te defineste?
I: Nu am un tip de fotografie preferat. Consider ca nu le-am incercat pe toate pentru a alege tipul de fotografie care ma caracterizeaza. Prefer sa fac cateva poze pe strada, street photography. Dar nu ma consider un street photpgrapher. Cu toate astea, consider ca o data ce ai aparatul la tine, iti ies experimente tari.

R: Ai castigat locul I la Salonul National de Fotografie Turistica, ai avut pozele tale in mai multe reviste de profil, ai avut foarte multe expozitii in care ai avut si tu fotografii. Care e cea mai mare realizare a ta de pana acum?
I: Cea mai mare realizare nu s-a ralizat inca. Am castigat concursuri, am aparut si in cateva reviste, dar consider ca sunt la inceput, cea mai mare realizare ar fi sa fotografiez...un rechin, de aproape. Dar nu s-a realizat.

R: Daca ai putea sa alegi un oras din orice tara de pe Pamant, in care sa faci fotografii, care ar fi acesta?
I: Nu stiu, dar am o zona care ma atrage foarte mult: Asia. Si de acolo, cateva tari, incepand cu India, Tailanda, China, Japonia. Nu stiu, e o zona foarte bogata in cadre. Orice fotograf care s-ar duce in zona respectiva cred ca s-ar intoarce cu un portofoliu destul de bun.

*10 intrebari. 60 de secunde*

R: Film sau digital?
I: Digital.

R: Alb negru sau color?
I: Prefer alb negru.

R: Peisaj sau street?
I: Street.

R: Portret sau evenimente?
I: O sa aleg evenimente.

R: Nud sau fashion?
I: Fashion.

R: Fotografie de noapte sau fotografie de studio?
I: Fotografie de studio.

R: Model cunoscut sau necunoscut?
I: Nu are importanta.

R: Canon sau Nikon?
I: :) Grea intrebare. Canon.

R: Zoom sau wide?
I: Wide.

R: Spontan sau planificat?
I: O sa aleg spontan, de data asta.

R: Iti multumim mult pentru timpul acordat. Ai un mesaj pentru cei care se uita la emisiune?
I: Sa ciuleasca urechile, ca au ce sa auda.

noiembrie 20, 2010

Diverta organizeaza - Multe evenimente

În ultimul timp cei de la Diverta au fost foarte activi (aici vă pregătim și noi o surpriză, pe lângă ultimul episod din Minute de Fotografie care e filmat la ei) și au pus cap la cap mai multe evenimente, atât de multe chiar încât doar week-endul ăsta au organizat 3 evenimente. Iată-le, împreună cu sigla noastră faină pusă la Parteneri :) Sperăm să ne întâlnim pe acolo:

Povesti adevarate:
Avem cultura generala la kilogram.Van(z)atorul Leon Magdan revine cu o spectacol pe teme istorice, sambata aceasta in Diverta Baneasa Shopping City.


Basme pe nationalitati:
Vino, incepand cu ora 18.30 in Diverta la un spectacol de teatru pentru copii si adulti!
Diverta te invita sa faci ocolul Pamantului in 80 de basme si sa descoperi particularitatile fiecarei natiuni intr-un spectacol interactiv de cultura generala.


Atelier de ecologie;
Vino impreuna cu copilul tau in zona verde Diverta si arata-i importanta ecologiei pentru viitorul lui. Ii punem la dispozitie materiale ecologice din care poate face, ajutat de clownul Marcellino , robotei, masinute, case 100% eco.
Impreuna facem Pamantul sa zambeasca!




noiembrie 16, 2010

Minute de Fotografie. Fotografia de eveniment, concert

Iată că Minutele de Fotografie, prima emisiune românească de pe Youtube au revenit, ca în fiecare marți. De daca asta avem 2 teme in emisiune, și anume fotografie de evenimente „corporate”, de genul conferințe și fotografia mai neconvențională, de concert.

Vizionare plăcută, sa ne spuneți ce părere aveți, aici sau direct pe Youtube.



Era aproape să uităm. Mulțumim mult celor de la Diverta pentru că ne-au ajutat să avem fundalul ăla genial

noiembrie 11, 2010

Mini-vanatoarea - Peisaj

Pentru ca recent am primit cateva sfaturi cum sa realizam o fotografie care include, printre altele, si un peisaj am propus pentru tema urmatoare a mini-concursului foto ca peisajul sa fie eroul principal. Asadar va asteptam cu mic cu mare sa profitati inca de vremea frumoasa si sa ne trimiteti cat mai multe fotografii, cu peisaje prin care ati fost, veti merge, le intalniti intamplator... Nu uitati fiecare participant trebuie sa trimita maxim 3 fotografii de caciula.
Castigatorul sau castigatoarea va intra in posesia unei carti de fotografie oferita de Diverta si un set de reviste FotoClass oferit de F64 iar adresele noastre unde asteptam inscrierile la concurs raman aceleasi gmail si facebook.

noiembrie 10, 2010

Mornin' Coffee


Si marele castigator al mini-concursului de fotografie organizat bilunar de celebra echipa de fotografi BandaFoto este... Un tanar artist care a reusit sa ne arate ca drogul de dimineata (a se citi cafeaua) este ceea ce ne tine in priza pana la sfarsitul zilei. Pentru a putea face fata unei zile agitate in care orele nu iti mai ajung si toata lumea vrea ceva de la tine fara sa te intrebe tu ce asteptari ai de la ei ai nevoie de un stimulent energic de care ajungi dependent.
Unii dintre noi suntem dependenti de muzica buna si de un zambet. Nu stiu despre voi insa eu daca ma trezesc dimineata si vad un zambet sincer ma simt bine toata ziua plus ca in fiecare dimineata am un anume playlist special creat care imi da energia necesara. Nu de alta dar nu stiu sa prepar cafele. Cei mai multi prefera insa o cafea tare, fierbinte, cu frisca sau fara, cu lape sau fara, cu mai mult sau mai putin zahar... dupa preferinte.
Pentru ca a povestit asa frumos, in imagini, despre drogul sau zilnic, Florin a castigat din partea BandaFoto si a partenerilor nostrii un set de reviste Punctum, FotoClass, National Geographic asta pentru a avea ce lectura in timpul ce isi savureaza cafeaua de dimineata.

Felicitari si va asteptam si la viitoarele mini-concursuri foto. Urmatoarea tema maine dimineata

noiembrie 09, 2010

Minute de Fotografie. Fotografia de peisaj

În seara aceasta am uploadat al doilea episod din mini-emisiunea noastră de fotografie, „Minute de Fotografie”. De data aceasta am ales să analizăm practic fotografia de peisaj. Astfel, în acest episod veți găsi sfaturi practice despre cum să fotografiați un peisaj reușit, în special ceea ce ar trebui să luați în considerare atunci când vă decideți să fotografiați un peisaj.

Bineînțeles, este prezentat și un fotograf de peisaje care ne-a plăcut nouă foarte mult. Cine? Dați „PLAY” și aflați.


noiembrie 05, 2010

Comunitate foto. .ro

Dragi cititori ai blogului,

Ne bucuram sa va anuntam ca Banda Foto si-a mai facut inca un prieten, in persoana celor de la www.comunitatefoto.ro, un site foarte fain care permite utilizatorilor sa isi uploadeze fotografiile la ei, iar dupa aceea restul user-ilor comenteaza pe baza lor. Partea cea mai interesanta este ca site-ul este format doar din romani, fie ei tineri, experimentati sau incepatori. Am facut cunostinta cu ei pentruc a ne-au rugat sa ii ajutam in promovarea unui eveniment, a unui concurs de fotografie, iar dupa ce am citit descrierea nu am putut spune nu. Iata ce ne-au spus sa dam mai departe, mai exact un comunicat de presa:

Comunicat de presa
Bucuresti, 25 octombrie 2010
"Chipul din multime" - concurs online de fotografie 1-15 noiembrie 2010 by comunitatefoto.ro

Comunitatefoto.ro lansează pe data de 1 noiembrie 2010 concursul “Chipul din multime” (in parteneriat cu NSCmall), cu ocazia dezvoltarii versiunii finale si complet functionale a website-ului www.comunitatefoto.ro. Aceasta este editia pilot a unei serii de concursuri lunare, menite sa-i provoace la creativitate pe toti iubitorii de fotografie.
Incepand din luna noiembrie, dupa indelungi transformari, membrii comunitatii foto se pot bucura de noua fata a acesteia, website-ul proaspat lansat prezentand imbunatatiri substantiale de design si accesibilitate. Concursul online de fotografie vine in completarea acestui eveniment foarte mult asteptat, obiectivul principal al acestuia regasindu-se in cel al intregii noastre comunitati: “ne dorim sa incurajam, sa sustinem si sa promovam la scara larga talentul fotografic, manifestat prin creatii unice”.
Concursul se va desfasura astfel:
- in intervalul 1-15 noiembrie 2010, se desfasoara inscrierile* participantilor pe site-ul www.comunitatefoto.ro, cu o singura fotografie;
- in intervalul 16-28 noiembrie 2010, creatiile inscrise vor fi jurizate (80% votul juriului de specialitate; 20% votul publicului);
- pe 30 noiembrie se vor anunta castigatorii.
*inscrierea este conditionata de inregistrarea gratuita, in prealabil, ca membru al comunitatii.

Cele mai bune 3 fotografii inscrise in competitie vor fi rasplatite cu o multime de premii: un voucher de 100 euro (locul I), oferit de NSCmall (www.nscmall.ro), pentru achizitionarea de accesorii sau aparate foto; reduceri de 20% la inchirierea echipamentelor foto de pe www.inchirierefoto.ro, subdomenii proprii in cadrul comunitatii si multe altele (locurile I, II, III).

Partenerii media sustinatori ai comunitatii sunt: Inchiriere Foto, Veioza Arte, 4arte, Fotografa, Ginger Group, Fotonatura, Revista Echinox, Peisaje Montane, Asociatia Manageri in Dialog, Lume Buna, Banda Foto, Modernism, Photolife, Evenimente Studentesti si revista Ambition.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati site-ul www.comunitatefoto.ro si sa va alaturati retelei noastre in plina expansiune, sau sa ne contactati la urmatoarea adresa: info@comunitatefoto.ro.
Comunitatefoto.ro a aparut in august 2009, din ideile si dorintele a doi prieteni: Marius Iancu - fotograf, si Alex David - web-designer, si s-a transformat, in numai un an, intr-o adevarata platforma social media destinata celei de-a sasea arte.
Comunitatea reuneste cele mai reusite fotografii ale unor tineri, amatori sau profesionisti, pasionati de acest domeniu, oferindu-le cel mai bun mediu in care acestia sa-si expuna si analizeze munca. Creatiile postate pe site sunt vizibile atat utilizatorilor inregistrati, cat si celor neinregistrati, insa numai membrii le pot analiza sau acorda ratinguri. Membership-ul este gratuit si nelimitat, deoarece ne dorim sa incurajam si sa promovam fotografii talentati.




noiembrie 04, 2010

Diverta organizeaza - Zambete celebre

De data asta prietenii noștri de la Diverta organizează un eveniment interesant, legat de persoanele celebre și lucruri mai puțin cunoscute despre ei. Iată ce ne-au spus:

Plimbandu-se prin parc, Goethe s-a trezit fata in fata cu unul dintre cei mai acerbi critici
ai sai. Fiind o alee ingusta, cineva trebuia sa-l lase pe celalalt sa treaca. Criticul l-a
privit rautacios pe scriitor si i-a strigat:
’Nu ma dau la o parte din fata unui animal!
Pasind calm in iarba si facandu-i loc sa treaca, Goethe i-a raspuns cu seninatate:’’ Eu
da!’’

Va invitam alaturi de Leon Magdan la o seara de umor fin si subtil. Ii veti cunoaste pe cei
mai ilustri oameni altfel decat ne sunt prezentati in manuale sau biografii.
Figuri marcante ale istoriei universale, de la Socrate, Einstein, Brancusi pana la
Caragiale vor fi oglindite in cele mai neasteptate ipostaze.

Diverta Plaza Romania
Duminica, 7 noiembrie 2010
Ora 18.30

Intrarea este libera!


noiembrie 02, 2010

Surpriză! Minute de Fotografie cu Banda Foto

În seara asta dezvăluim surpriza pe care v-am pregătit-o de câteva săptămâni. Banda Foto, grupulețul vostru preferat de fotografie, a decis să creeze prima emisiune de fotografie românească de pe Youtube. Întrucât este scurtă, prezentând doar câteva sfaturi practice și un fotograf preferat, am decis să o numim „Minute de Fotografie”.

Primele „Minute de Fotografie” se ocupă de fotografia de portret, dând câteva repere generale.

Această primă ediție este prezentată de Simina și Rareș, urmând ca, pe viitor, să se mai schimbe prezentatorii, în funcție de tema aleasă.

Iată primele „Minute de Fotografie” create de Banda Foto:

Vizionare plăcută!