august 05, 2010

Noi prieteni

Cu ceva timp in urma, ne-am intalnit pe Facebook cu unul dintre participantii la prima "Vanatoare de Fotografii", Razvan Isac. Ne-a povestit despre un viitor proiect al lui (el este voluntar la Lume Buna) si am decis, intalnindu-ne si cunoscand ideea sa ajutam proiectul sa creasca. Ne alaturam acum celor de la Lume Buna pentru un tur de forta placut pentru noi dar si pentru toti fotografii din Bucuresti si realizat cu un scop nobil.

Dar mai bine hai sa va spunem si ce anume implica proiectul!
S-a nascut sub numele de "Micul Paris" si are ca scop strangerea cat mai multor fotografii interesante cu Bucurestiul, de la mic la mare, de la Centrul vechi la blocurile din Ferentari, iar partea buna este ca ORICINE poate trimite fotografii, cat timp fotografiile surprind capitala.

Proiectul vine si cu o veste buna - in timp se vor realiza iesiri foto pentru a aduna toti oamenii interesati sa contribuie, ca ei sa se cunoasca, sa socializeze si sa poata lucra impreuna pentru a surpinde Bucurestiul in imagini,

Promitem sa va tinem la curent cu stiri despre cum decurg lucrurile si speram sa ne vedem cat mai multi la viitoarele iesiri foto in Bucurestiului.

Il vom lasa si pe Razvan Isac, coordonatorul proiectului, sa ne spuna mai multe:



Micul Paris | The story


Legenda spune că Bucurestiul a fost fondat de un cioban pe nume Bucur. El s-ar fi stabilit prin aceste parti si ar fi ridicat o biserica, in jurul careia s-au dezvoltat treptat activitati de comert, transformand asezarea intr-un targ. Prima mentiune a numelui acestui targ apare in 1459, in actele de proprietate ale unor boieri, emise de cancelaria Printului Valah Vlad Tepes. Orasul este trecut prin foc si sabie de otomani, iar cand incepe sa isi revina este declarat capitala Valahiei, in 1659. Iar acesta este doar inceputul ... dupa razboaie, parjoliri, chiar si cutremure, in 1859 devine capitala Moldovei si a Valahiei. De atunci ... schimbari continue ... ajunge centrul scenei artistice, culturale si mass-media. Intre cele doua razboaie mondiale, arhitectura eleganta si elita bucuresteana i-au adus porecla „Micul Paris”. Intra apoi intr-un con de umbra in perioada comunismului, dar incepe sa fie redescoperit, iar in ultimii 5 ani apar schimbari majore in Bucuresti ... poate si datorita proiectelor ce isi propun reabilitarea parcurilor, ... a muzeelor, dar si a simbolurilor bucurestene.

Schimbari sunt ... daca vrem sa deschidem ochii, le putem vedea. Si spre norocul nostru, inca putem zari si din vechiul farmec al Micului Paris. Micul Paris ... este un nume care trezeste multe amintiri ... parca ai sufla praful de pe un vechi album foto pe care te pregatesti cu nerabdare, dar si cu mare grija sa-l rasfoiesti. Si exact asta vrem si noi sa facem, sa suflam putin praful si sa dezvaluim farmecul Bucurestilui de alta data, dar si frumosul Micului Paris din prezent.
Cum vrem sa realizam acest lucru? Vom publica saptamanal pe LumeBuna.ro articole – istorii si fotografii - despre cele mai importante zone din Bucuresti. Vom dezvalui cate ceva din istoria strazilor si a cladirilor, in speranta ca restul il veti descoperi voi, cititorii. De asemenea vom pregati si cateva activitati surpriza, off-line, in care va asteptam sa va implicati cu mic, cu mare.
Cele mai multe poze vor fi publicate prin intermediul paginii de pe Facebook a proiectului link (http://www.facebook.com/pages/Micul-Paris/101495326567300 ). Si puteti vedea mai jos cateva “probe”.













Vestea buna este ca asteptam pe oricine vrea sa se implice si sa contribuie la albumul nostru foto. Asteptam
poze inedite facute in Bucuresti la adresa de mail a coordonatorului acestui proiect: razvan.isac@lumebuna.ro .
Haideti bucuresteni sa aratam ce oras minunat avem!

Un comentariu:

Cristi spunea...

prima poza pericol