ianuarie 30, 2011

Expozitie "Sarutul" in cafeneaua Legere
























Iubim fotografia si cum putem arata cel mai bine acest lucru daca nu printr-o.. expozitie!

Si pentru ca in luna februarie este sarbatorita dragostea in variatele sale forme, atat in varianta americana (Valentine's Day) cat si romaneasca (Dragobetele), te invitam sa trimiti pe adresa banda.fotografica@gmail.com pana la 3 fotografii cu tema "Sarutul".

Cele mai reusite fotografii vor fi selectate pentru expozitia din cafeneaua Legere si vor fi expuse pe aproape intreaga durata a lunii februarie.

Data limita: joi, 3 februarie.

Lumina buna!

ianuarie 25, 2011

Minute de Fotografie. Luminile in fotografie

Luminile mereu au fost ceva foarte important cand a fost vorba de fotografie. De aceea, Banda Foto a realizat un episod al Minutelor de Fotografie tocmai pentru aceasta tema, in studioul de la F64, in a doua zi a Vanatorii de Fotografii:




ianuarie 23, 2011

Vanatoarea de Fotografii, editia a 3a. Premierea

Bună seara, dragilor. Azi am fost in Legere, o cafenea foarte faina, pentru a da premii participanților la cea de-a treia Vanatoare de Fotografii, realizată împreună cu cei de la F64.

Fotografii participante au fost multe, la fel și echipele, 18 la număr, în cele 2 zile, deci vă dați seama că am avut dificultăți în a alege un câștigător.

Toate echipele au realizat fotografii interesante sub îndrumarea trainerului Cătălin Lăzăroiu și cu echipamentul genial din studioul F64, dar au fost câteva care au ieșit în evidență, dar nu fără complicații.

Nu am acordat premiul al 3lea, pentru că nu am putut departaja cele două echipe care se băteau pentru locul al doilea, așa că le-am oferit acel loc ambelor echipe.

Astfel, locul al 2lea a fost al echipelor 1 și 5 de duminică, iar primul loc a fost ocupat de echipa 10 de sâmbătă. Fotografiile lor au fost jurizate de către Banda Foto, un reprezentant al F64 și de Cătălin Lăzăroiu, căutând creativitatea din spatele lor, în acord cu sloganul nostru, „instigă la creativitate”.

De asemenea, a existat un premiu special pe care i l-am acordat lui Alexandru Roșu, pentru că a dat dovadă de ingeniozitate și idei multe și faine.

Premiile ne-au fost oferite de pretenii noștri de la F64, Decât o Revistă, Diverta și Revista National Geographic, dar noi sperăm, cel mai mult, că toată lumea s-a distrat, a învățat câte ceva și a devenit un pic mai creativă :)

Fotografiile câștigătoare împreună cu concluziile vor apărea până joi într-un filmuleț de final de Vânătoare, pe contul nostru de Youtube, http//:www.youtube.com/bandafoto

ianuarie 21, 2011

Episodul 8, partea 1

Acum ca am terminat cu tema Mickey Mouse, a mai ramas o singura tema. Iata cum au decis prietenii nostri sa o abordeze:

ianuarie 19, 2011

Red Dots

Sa nu credeti ca am uitat de voi si de mini-concurs, am fost doar distrasi putin de peisaj si evenimente. Chiar daca in teorie am intarziat putin cu stabilirea unei noi teme pentru mini-vanatoare avem o provocare nou nouta care sper sa va incante si sa participati in numar cat mai mare. Vreau sa vad sange pe tricoul BandaFoto oferit de F64 ( o parte din premiul acestei editii)

Uite, ca sa nu fim prea brutali, nu o sa va cerem sa va dati sangele pentru fotograifie ci doar cateva pete de culoare rosie prinse in cadru ne ajung. Asa ca declar deschis mini-concursul Red Dots. Asteptam pe binecunoscutele adrese de contact, gmail sau facebook, cel mult 3 fotografii pana la data de 29 ianuarie 2011. Castigatorul va fi desemnat pe 30 ianuarie si va merge acasa cu un tricou BandaFoto, celebra revista Puncutm si un set de reviste FotoClass.

Enjoy

Premiu Doubles... ish

Datorita evenimentelor recente nu am reusit sa ne concentram prea mult pe mini-concursuri si se pare ca si voi ati fost putin distrasi. Am primit mai putine inscrieri pentru aceasta editie insa participantii au trimis imagini care ne-au placut foarte mult si, ca de fiecare data, ne-a fost greu sa alegem un singur castigator/oare.
Camelia a ales o abordare interesanta a temei, ambele fotografii fiind frumos realizate iar asocierea lor bine pusa in scena. Felicitari Camelia ramai alaturi de noi ca sa stabilim cum vei intra in posesia premiului oferit de BandaFoto cu ajutorul celor de la F64.

ianuarie 18, 2011

Vanatoarea de Fotografii numarul 3, un real succes

A fost un weekend lung. Cea de-a treia Vânătoare de Fotografii a avut foarte multe înscrieri, drept pentru care a trebuit să împărțim participanții în două zile, atât sâmbătă cât și duminică.

A treia ediție a Vânătorii de Fotografii, jocul nostru de creativitate fotografică, a avut parte în studioul prietenilor noștri de la F64, unde participanții au putut învăța să folosească lumini, prin practică, împreună cu 3 modele ce au pozat pentru ei.

Încă de dimineață, după ce am văzut toate lucrurile faine care erau în studioul de la F64 și după ce Cătălin Lăzăroiu, trainerul nostru de lumini ne-a povestit mai în detaliu planurile sale, am simțit că urmau două zile pline dar la finalul cărora ne vom fi distrat și văzut multă creativitate. Și așa a fost.

Am avut peste 60 de participanți în cele două zile, care ne-au surprins cu creativitatea lor debordantă și cu spiritul lor de echipă. La fel ca și la celelalte două ediții ale Vânătorii de Fotografii, au existat echipe de 3 persoane, iar Banda Foto i-a sfătuit pe participanți să creeze echipe cu fotografi până atunci necunoscuți, ceea ce mulți dintre ei au făcut.


Provocarea, în cazul acestei ediții, a fost ca echipele să fie creative, în mare, cu aceleași setări: trei modele în fiecare zi, și aceleași surse de lumină pentru fiecare echipă. Ne-a plăcut foarte mult că participanții au folosit tot ceea ce aveau în jur cu creativitate, de la căști colorate împrumutate de la alți participanți, la hainele proprii. Au fost mii de cadre trase în cele două zile, din o groază de unghiuri, cu idei la care mulți dintre noi nu se gândiseră până atunci, cu fotografi dând indicații modelelor, iar acestea adoptând diverse posturi pentru ei.


Evident, ca la fiecare Vânătoare, nu au lipsit Cookies-urile Banda Foto, coapte în serile de vineri, respectiv sâmbătă, de noi, care, sperăm noi, le-au plăcut participanților.

În total, noi ne-am distrat, participanții s-au distrat și, sperăm noi, au legat noi prietenii și au găsit noi perspective creative.

Mai multe poze de la eveniment gasiti pe contul nostru de Facebook.
Premierea va avea loc duminca, revenim cu detalii in acest sens.

Minute de Fotografie. Fotografia pe film

Fotografia pe film a existat înaintea fotografiei digitale. A fost folosită pentru zeci de ani și încă mai este folosită de mulți. De aceea am decis să îi oferim un episod din Minutele de Fotografie. Vorbim despre filmul fotografic, câteva sfaturi și opinii personale, iar la final un feature special și o mini-dezbatere:

ianuarie 11, 2011

Minute de Fotografie. Interviu cu Raluca Deca

Săptămâna aceasta am stat de vorbă cu Raluca Deca, o fotografă foarte faină, care ne-a plăcut foarte mult. O cunoaștem de ceva timp, încă de pe atunci uimindu-ne cu abilitatea ei de a manipula fotografii în imagini ce par a rivaliza chair diverse picturi. Dar vă lăsăm cu interviul pe care i l-am luat.

ianuarie 07, 2011

Episodul 7 partea 1

După câteva peripeții de proporții cosmice iată că prietenii noștri se găsesc din nou pe bară. Sau bancă, în cazul ăsta. Până când...



ianuarie 05, 2011

Se anunta o noua “Vanatoare de fotografii”: folosirea luminilor de studio.

Dupa ce am explorat capitala pe timp de zi si de noapte, in primele doua editii ale “Vanatorii de Fotografii” din anul 2010, am decis sa va instigam la creativitate chiar din prima luna a noului an. Si pentru ca vremea rece ne impiedica sa ne desfasuram in voie, va provocam la o noua Vanatoare... sub acoperisul luminilor de studio.

Dupa cum v-am obisnuit, “Vanatoarea” se adreseaza atat persoanelor cu experienta in fotografie, cat si celor incepatori care vor sa afle mai multe despre fotografia de studio.

Aceasta “Vanatoarea de Fotografii” se va structura pe doua parti: cea teoretica, sustinuta de Catalin Lazaroiu, si cea practica, in care veti avea ocazia sa lucrati cu lumini de studio. Pentru aceasta am invitat cateva modele ce vor poza pentru voi si veti putea realiza portrete bazate pe teme alese special de catre Banda Foto.

Editia a treia a “Vanatorii de fotografii” va avea loc in Studioul F64, incepand cu ora 11:00, sambata, 15 ianuarie. Pentru inscrieri accesati bandafoto.blogspot.com/p/inscriere.html. Participarea este, ca de obicei, GRATUITA.

ianuarie 04, 2011

Minute de Fotografie in noul an :D Fashion/Glamour si Bloopers.

Iată-ne ajunși și în noul an. Cu bune, cu rele, cel vechi a trecut. Startul la postări l-am dat cu Mini-Concursurile, de data asta cu tema „Doubles” si iată că a venit ziua de marți și, după cum v-am obișnuit, Minutele de Fotografie. Doar că această postare nu conține unul, ci două episoade din Minute de Fotografie, emisiunea noastră de pe Youtube. De ce? Pentru că eram într-o mică vacanță marțea trecută și după ce le-am uploadat pe Youtube am omis să le punem și pe blog. Așa că iată-le:

Minutele de Fotografie: Fotografia Fashion și Glamour:



Și partea amuzantă, cea uploadată azi, bloopers :D



Vizionare plăcută și de-abia așteptăm părerile voastre!

Doubles... ish

Neata gasca sper ca v-a fost dor de noi si speram ca nu v-am lasat prea mult sa asteptati.
Acum ca ne-am intors dintr-o minivacanta bine meritata am zis ca sa reincepem seria mini-concursurilor atat de indragite de voi. Si pentru a va arata cat de creativi suntem o sa incepem cu o tema care se numeste "Doubles".

Acum vine partea voastra de creativitate in care sa ne aratati ce inseamna pentru voi acest lucuru si o sa ii permitem lui Sim sa mai intevina cu un update sau doua in care sa posteze cateva exemple de fotografie cu tema "doubles"... ish.

*aici va interveni Sim cu vreo doua exemple narcisiste*



You know where to find us ;)

PS: Concursul se incheie pe data de 16 ianuarie insa, pana atunci BandaFoto v-a pregatit o multime de surprize care mai de care mai interesante