august 29, 2010

#3. Detalii

Inca o fotografie care ni s-a parut interesanta. Totul, in fotografie, este in detalii, fie ca este vorba de prezenta lor coplesitoare sau de lipsa lor absoluta. Detaliile, impreuna cu sentimentele fotografului, ne dau "feeling"-ul acela care ne face sa spunem "Ba, ce poza faina." Iar astazi, in noaptea asta neagra, am decis ca asta e fotografia care ne place. Pentru detalii. Pentru feeling. Pentru povestile nespuse din spatele ei.


hidden track 2 by ~030366pain on deviantART

Si mai e un motiv: fotografia asta este primul "friend feature". Chiar o cunoastem pe 030366pain :) E prietena buna cu noi. Deci, daca si voi stiti vre-un fotograf sau aveti un blog/deviantart/badorgood/orice alt loc in care va aveti fotografiile si credeti ca merita puse aici, dati-ne un mail la banda.fotografica@gmail.com si va promitem ca, daca gasim ceva ce ne place, il vom posta aici. Cu link catre sursa, bineinteles. Si, in orice caz, va vom raspunde la mail spunandu-va ce parere avem despre fotografiile voastre :)

Banda Foto.

august 15, 2010

Noi prieteni, noi mijloace.

De a ne distra. Fotografiind, evident :) Cum spuneam candva saptamana trecuta, ne-am "imprietenit" cu un proiect, Micul Paris, un proiect al celor de la Lume Buna. Cum noua nu prea ne place sa stam pe tusa si sa nu facem nimic (exceptand tot ce facem in culise) si cum i-am ajutat cu idei si sfaturi, ii vom ajuta si practic.

Duminica, 15 August 2010, va avea loc prima iesire foto a proiectului Micul Paris. Si, bineinteles, ne veti gasi si pe noi acolo :)

Deci:
Cand: 15 august 2010
Unde: fantana de la Universitate
Cand din nou: ora 7 PM. Adica 19:00.
Necesitati: un aparat foto si buna dispozitie.

Link catre situl lor

Ramane sa ne vedem acolo :)

august 11, 2010

Episodul 4, partea a 2a

Sau cum vrea Banda sa recupereze caietul pierdut, care, aparent, este foarte important pentru ceva ce fac ei. Iata desfasurarea planului:





Cum va scapa Banda din situatia asta disperata? Lasati comentariile voastre aici, pe blog :)

august 06, 2010

Fotografii interesante - Nr. 2

Iata, fara prea multe introduceri, o noua fotografie captivanta culeasa din gradinile Internetului, de data asta de pe DeviantArt.
Este realizata de M-a-e-e.
Noi credem ca o fotografie este interesanta, te invaluie, doar daca reuseste sa spuna o poveste. In cazul acestei fotografii, cuvintele sunt de prisos.



Ca de obicei, va asteptam parerile, iar daca aveti cont de Deviant, puteti sa ii lasati si autoarei un comentariu/favorite, sau va puteti arunca un ochi si pe blogul ei personal . Il va aprecia!

august 05, 2010

Noi prieteni

Cu ceva timp in urma, ne-am intalnit pe Facebook cu unul dintre participantii la prima "Vanatoare de Fotografii", Razvan Isac. Ne-a povestit despre un viitor proiect al lui (el este voluntar la Lume Buna) si am decis, intalnindu-ne si cunoscand ideea sa ajutam proiectul sa creasca. Ne alaturam acum celor de la Lume Buna pentru un tur de forta placut pentru noi dar si pentru toti fotografii din Bucuresti si realizat cu un scop nobil.

Dar mai bine hai sa va spunem si ce anume implica proiectul!
S-a nascut sub numele de "Micul Paris" si are ca scop strangerea cat mai multor fotografii interesante cu Bucurestiul, de la mic la mare, de la Centrul vechi la blocurile din Ferentari, iar partea buna este ca ORICINE poate trimite fotografii, cat timp fotografiile surprind capitala.

Proiectul vine si cu o veste buna - in timp se vor realiza iesiri foto pentru a aduna toti oamenii interesati sa contribuie, ca ei sa se cunoasca, sa socializeze si sa poata lucra impreuna pentru a surpinde Bucurestiul in imagini,

Promitem sa va tinem la curent cu stiri despre cum decurg lucrurile si speram sa ne vedem cat mai multi la viitoarele iesiri foto in Bucurestiului.

Il vom lasa si pe Razvan Isac, coordonatorul proiectului, sa ne spuna mai multe:



Micul Paris | The story


Legenda spune că Bucurestiul a fost fondat de un cioban pe nume Bucur. El s-ar fi stabilit prin aceste parti si ar fi ridicat o biserica, in jurul careia s-au dezvoltat treptat activitati de comert, transformand asezarea intr-un targ. Prima mentiune a numelui acestui targ apare in 1459, in actele de proprietate ale unor boieri, emise de cancelaria Printului Valah Vlad Tepes. Orasul este trecut prin foc si sabie de otomani, iar cand incepe sa isi revina este declarat capitala Valahiei, in 1659. Iar acesta este doar inceputul ... dupa razboaie, parjoliri, chiar si cutremure, in 1859 devine capitala Moldovei si a Valahiei. De atunci ... schimbari continue ... ajunge centrul scenei artistice, culturale si mass-media. Intre cele doua razboaie mondiale, arhitectura eleganta si elita bucuresteana i-au adus porecla „Micul Paris”. Intra apoi intr-un con de umbra in perioada comunismului, dar incepe sa fie redescoperit, iar in ultimii 5 ani apar schimbari majore in Bucuresti ... poate si datorita proiectelor ce isi propun reabilitarea parcurilor, ... a muzeelor, dar si a simbolurilor bucurestene.

Schimbari sunt ... daca vrem sa deschidem ochii, le putem vedea. Si spre norocul nostru, inca putem zari si din vechiul farmec al Micului Paris. Micul Paris ... este un nume care trezeste multe amintiri ... parca ai sufla praful de pe un vechi album foto pe care te pregatesti cu nerabdare, dar si cu mare grija sa-l rasfoiesti. Si exact asta vrem si noi sa facem, sa suflam putin praful si sa dezvaluim farmecul Bucurestilui de alta data, dar si frumosul Micului Paris din prezent.
Cum vrem sa realizam acest lucru? Vom publica saptamanal pe LumeBuna.ro articole – istorii si fotografii - despre cele mai importante zone din Bucuresti. Vom dezvalui cate ceva din istoria strazilor si a cladirilor, in speranta ca restul il veti descoperi voi, cititorii. De asemenea vom pregati si cateva activitati surpriza, off-line, in care va asteptam sa va implicati cu mic, cu mare.
Cele mai multe poze vor fi publicate prin intermediul paginii de pe Facebook a proiectului link (http://www.facebook.com/pages/Micul-Paris/101495326567300 ). Si puteti vedea mai jos cateva “probe”.













Vestea buna este ca asteptam pe oricine vrea sa se implice si sa contribuie la albumul nostru foto. Asteptam
poze inedite facute in Bucuresti la adresa de mail a coordonatorului acestui proiect: razvan.isac@lumebuna.ro .
Haideti bucuresteni sa aratam ce oras minunat avem!

august 03, 2010

Episodul 4, partea 1

Ma uitam mai devreme ca sa gasesc marimea pentru comic si am observat ca nu am mai postat un comic demult. Dar nu va faceti griji, noi inca lucram la ele si nu ne vom opri curand.

Vom updata, tot in seara asta cred, pagina de Comix, ca sa nu trebuiasca sa cautati prin tot blogul pentru a fi la curent cu povestea.

Deci, iata prima pagina din "Operatiunea de salvare".

Daca va place, lasati un comentariu, ne place sa auzim parerile voastre, fie ele de bine sau de mai putin bine :)

De asemenea, daca stiti un mod mai bun de a face comicurile accesibile voua, lasati-ne aici un link, descriere sau dati-ne un mail pe banda.fotografica@gmail.com




P.S.: Acum e la zi si pagina cu slide-show-ul dar parca ne trebuie un script mai bun decat ala... *thinking hat on*

august 02, 2010

Fotografii interesante - Nr. 1

Vrem sa popularizam momentele importante din istoria fotografiei, dar pe langa asta, si tinerii fotografi, care acum invata sa cadreze, sa expuna, sa se exprime.

Vom incepe cu bazele, cu zboruri de fantezie, cu entuziasm atomic, sau Dali Atomicus, realizat de Philippe Halsman cu cateva decenii in urma.

Photobucket

Asta pentru ca, pentru a putea sa devii fotograf, trebuie sa-ti cunosti radacinile (asa cum era prima lectie din "Vanatoarea de fotografii"). Trebuie sa stii sa abordezi fotografia ca un joc si sa nu te lasi pana cand nu atinge perfectiunea sub forma imaginii pe care ti-o doresti.

Imagineaza-ti numai cate pisici ude au rezultat din combinatia asta exploziva! Cate scaune rupte, cat pictor chinuit!

Arta cere sacrificii! N-a fost niciodata mai adevarat.

P.S.: Dupa cum s-a relatat mereu, nicio pisica nu a avut de suferit in urma foto-shoot-ului respectiv.